NL / FR / EN

United World Colleges is a global non-profit, equal opportunities organisation that provides intercultural learning programmes for young people around the world. It is the pioneer and best practice leader in the field of global education.

De UWC Short Courses

Naast de 15 United World Colleges, bieden de UWC Short Courses aan meer jongeren de kans om de United World College-ervaring te beleven. Deze opleidingen worden tijdens de zomer gehouden en duren 2 tot 3 weken.

United World College Short Courses promoten internationaal begrip en persoonlijke ontwikkeling bij jongeren. Zij worden op basis van hun verdiensten geselecteerd en worden aangemoedigd om:

  1. Te leren omgaan met diverse culturen, door op elkaar in te werken in een uitdagende en stimulerende omgeving.
  2. Verantwoordelijkheid op te nemen voor hun eigen daden als individu en als lid van een gemeenschap.
  3. Actief deel te nemen aan een gemeenschapsdienst en hun kennis van de besproken thema's bij te spijkeren.

Tijdens de Short Courses worden ateliers gehouden rond diverse thema's zoals Conflictoplossing, Marine biologie, Ecotoerisme en Leiderschap. De opgestoken kennis helpt de jongeren om zich een bredere kijk te vormen rond thema's die relevant zijn voor onze samenleving. Er wordt ook veel aandacht besteed aan ‘training to train', waarbij deelnemers leren om vergelijkbare workshops te leiden wanneer ze terugkeren naar hun eigen gemeenschap.

Iedereen die afstudeert aan een UWC Short Course wordt volwaardig lid van de internationale UWC-beweging en participeert aan het zeer actieve Short Course Graduate Network. Levenslange vriendschapsbanden worden gesmeed en jaarlijkse reünies leiden tot de verdere ontwikkeling van dit Netwerk en zijn activiteiten.

Copy-paste het link hieronder in uw browser om de formulier to downloaden.

https://www.dropbox.com/s/dwtvyzw2naitkb5/UWC_Be_ShortCourses_ApplicationForm_2015.docx?dl=0

 

Ik was aangenaam verrast door de positieve energie en motivatie van de jongeren en leiders. Iets anders opmerkelijks in deze groep was dat de emoties niet verborgen werden, en iedereen vrijuit kon spreken.
 
Ik was ook zeer onder de indruk van een specifieke activiteit: de krachtkring (‘power circle’). Ik zal het zo goed mogelijk proberen beschrijven…Je zit in een kring van acht tot tien personen en iedereen probeert op zijn beurt oogcontact te houden met de ander. Achteraf neem je de tijd om je te concentreren op jezelf, je ademhaling, je gevoelens en dan vertel je hoe je je voelt. Of je hoeft ook niets te zeggen en je concentreert je op jezelf. Gedurende deze tijd moet iedereen aandacht aan de ander besteden. Het is een zeer intense activiteit, je kan veel verschillende dingen voelen en er vloeit veel energie. Deze activiteit was super voor iedereen maar we hebben allen besloten dat je het moet uitproberen om het te begrijpen!

Maki, 2006
copyright 2008 United World Colleges / sitemap / login